vrijdag 2 november 2012

Vet haar?!

Sandra:

Hallo allemaal!


We kennen het allemaal. Je haar begint vet te worden en je hebt geen tijd meer om het te wassen. Wat nu?! Vandaag vertel ik jullie hoe je het beste vet haar kunt vermijden. Kijk mee!


Wat is vet haar nou precies?


Als eerst even het wetenschappelijke gedeelte .. ;) :

Vet haar komt door talg (sebum). Het wordt geproduceerd door talgklieren die zich bevinden op behaarde plekken van het lichaam. Talg is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat je huid en haar niet uitdroogt en voorkomt infecties van schimmels en bacteriƫn. Dus eigenlijk is het heel erg gezond!

Wat nu?!


1. Droogshampoo:


Droogshampoo is echt een uitkomst als je geen tijd hebt om je haar te wassen. Droogshampoo is een soort witte spray die het talg opneemt. Spray het op je droge haar, bij de haarwortels en masseer het daarna goed in. Je bent van je vette haar af en krijgt ook nog een een volumeboost! Dit is wel voor 1 dag want als je dit te vaak doet en je haar niet wast, gaat het stinken en wordt het nog vetter!



2. Shampoo:


Gebruik een shampoo die goed bij je haartype past. Een te agressieve shampoo kan je haar ontzettend uitdrogen. Het is natuurlijk belangrijk voor je persoonlijke hygiƫne om je haar ongeveer 2-4 keer per week te wassen. Shampoo wast het talg uit je haar en het ziet er lekker fris en schoon uit!

3. Conditioner:


Conditioner is ook belangrijk voor je haar. Als je je haar hebt gewassen met shampoo kan het zo zijn dat je haar erg droog wordt. Een conditioner is een mini-haarmasker. Het voed je haar en het maakt het zacht, glad en kambaar. Gebruik conditioner niet op de hoofdhuid. Dit kan de talgklieren stimuleren en maakt je haar slap en futloos.



4. Afblijven!:


Dit is een moeilijke: Blijf overdag van je haar af! De verleiding is misschien heel groot om je haar goed te doen, maar omdat je continu aan je haar en hoofdhuid zit, stimuleer je je talgklieren om meer vet te produceren. Afblijven dus!


5. Talkpoeder:


Een goedkoper alternatief voor dure droogshampoo’s is talkpoeder. Het werkt hetzelfde, het neemt vet op.


6. Receptjes!:


a) Melk: Was je haar met shampoo, verdeel melk over je gehele hoofd en haar en spoel het uit.

b) Azijn: Was je haar met shampoo en spoel je haar daarna met azijn. 
c) Rozemarijn: Maak thee met rozemarijn takjes en spoel dit na het wassen van je haar door je haar.


Ik hoop dat jullie het leuk vonden!! xx

Wat zijn jullie haartips? Laat het ons weten in de comments!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten