vrijdag 5 oktober 2012

Wat kan je met vaseline?

Sandra:

Hallo allemaal!

Vandaag ga ik jullie uitleggen wat je allemaal kan doen met vaseline! En dan bedoel ik voornamelijk de vette substantie. Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je het kan gebruiken, niet alleen maar als lippenbalsem. Veel leesplezier!

1. Lippenbalsem!

Dit is waarschijnlijk wel de bekendste manier om vaseline te gebruiken. Je lippen worden er ontzettend zacht van. Vaseline (het merk) heeft zelf ook speciale, kleine potjes, apart voor lippenbalsem. Persoonlijk vind ik dat best wel onhygiënisch, omdat je iedere keer met je (vieze) vingers in het potje gaan. Zelf vind ik een stick beter. Daarmee ga je namelijk alleen maar over je lippen.


2. Make-up remover!

Als je make-up remover toevallig op is en je hebt een grote pot vaseline in huis, gebruik het dan als remover! Vaseline in dus vet wat ervoor zorgt dat lastig te verwijderen, waterproof make-up er gemakkelijk afgaat. Zelfs nog beter en sneller dat make-up removers van luxe merken! Als je een vettige huid hebt, raad ik het aan om het niet over je gehele gezicht aan te brengen. Gebruik het alleen als make-up remover. Heb je een erg droge huid, dan zou het wel kunnen. Een soort extra moisturizer! En je wimpers zijn ook extra verzorgd!


3. Selfmade lipgloss!

Zet een schaaltje met 1 eetlepel Vaseline ongeveer 30 seconden in de magnetron. De vaseline moet niet helemaal gesmolten maar zacht. Meng een beetje oogschaduw (kleur en hoeveelheid naar keuze) met de vaseline en tadaa!! Je zelfgemaakte lipgloss/lipstick/getinte lippenbalsem!

4. Scrub!

Meng vaseline met 1-2 theelepels zout of suiker. Het werkt dan als een scrub voor je gezicht of lichaam, dat mag je zelf bepalen. Spoel het af met lauw water, maar niet te grondig. Er blijft een vettig laagje achter dat ervoor zorgt dat de huid zacht en soepel wordt!

5. Manicure!

Hou een kleine manicure voor jezelf door vaseline op je nagelriemen te smeren. Die worden hierdoor heel zacht en de dode huid gaat er vanzelf af! Ga je hierna je nagels lakken? Ga dan met nagellak remover ALLEEN over je nagels en niet over je nagelriemen. Dan is het effect weg.

6. Haarmasker!

Oké, het is niet de bedoeling dat je je hele hoofd en haar insmeert, maar alleen de puntjes. Dit zorgt ervoor dat je gespleten haarpunten voorkomt. Een soort haarserum/masker!

7. Blush!

Dit is een leuke. Meng vaseline met lippenstift voor een creamy blush! Dit geeft een natuurlijker effect dat poeder en het is minder schadelijk voor de huid.

Dit waren ze! Er zijn vast nog wel meer varianten waarop je vaseline kunt gebruiken maar dit zijn de manieren waarop ik ze het meest gebruik. Ik hoop dat jullie het leuk vonden! xx

Waar gebruiken jullie vaseline voor? Laat het achter bij de comments!
www.lsbeautyroom.blogspot.com
www.youtube










2 opmerkingen:

  1. Waar kan je dat blik kopen met al die vasline's er in ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik weet niet of je het zo kunt kopen in de winkel maar je kunt het wel bestellen via internet! xx

      Verwijderen